SINDS 1902

Het voormalig Hotel Gooilust

Moeke Spijkstra toen en nu Café Moeke Spijkstra, gelegen midden in het schilderachtige Gooische dorp Blaricum, behoeft eigenlijk nauwelijks introductie. Dit etablissement is op deze plek reeds gevestigd sinds 1902. Voorheen deed het dienst als wachtruimte voor de stoomtram “De Gooische moordenaar”. Het huidige Moeke Spijkstra stond bekend onder een andere naam: Hotel Gooilust. Velen hebben hier destijds de nacht doorgebracht. Onder andere de naam van Willem Drees sr. staat vermeld in het oude gastenboek.

ANNO 1902

Huiskamer van Nederland

De naam Moeke Spijkstra vindt zijn oorsprong in de familie Spijkstra die jarenlang voor de exploitatie tekende. In de Blaricumse volksmond sprak men van: “Wij gaan naar Moeke”, uiteraard omdat deze vriendelijke gastvrouw als een moeder over haar kroost waakte. Later is het café-restaurant ook officieel zo genoemd. Uiteraard als een hommage aan een bijzondere vrouw. Inmiddels is het als café-restaurant wijd en zijd bekend. Op de verschillende tekeningen die onze menukaarten sieren blijkt dat vele nationale en internationale grootheden dit café-restaurant ervaren als de huiskamer van Nederland.

 
 
ANNO 1902

Curiosa uit alle tijden

Zoals U kunt zien hebben wij het plafond en de muren versierd met curiosa uit alle tijden en alle werelddelen. Ieder stukje heeft hier zijn eigen verhaal, want deze immense verzameling is in de loop der jaren aangelegd door de stamgasten. Het plaatselijke taxibedrijf leverde zo bijvoorbeeld één van de laatste taxiklokken en Frans Robert bracht het oude familie spinnenwiel mee en een KLM-er kwam aan met een heuse propeller. Mocht U ooit een attribuut hebben waarvan u denkt dat het ons plafond zou kunnen sieren? Schroom niet om het ons te schenken. Echter moet het een uniek exemplaar zijn met veel historie en zult u er definitief afstand van moeten doen. Alles wat aan het plafond hangt zal altijd door Moeke worden gekoesterd. (Oh ja, voor alle duidelijkheid: niets is te koop!) Kortom een café-restaurant met verhalen.

ANNO 1902

Trots op Blaricum

Moeke Spijkstra is trots op het dorp Blaricum met zijn mooie natuur, schitterende oude boerderijen en (inmiddels) kleurrijke bevolking. De keuken maakt dan ook gebruik van zo veel mogelijk lokale producten uit het dorp. Zo komt al ons brood bij onze buurman “Bakkerij Wassenaar” vandaan, en ons ijs van IJssalon de Hoop!

Moeke Spijkstra is maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 08.30 uur en op zaterdag en zondag vanaf 10.00 uur.Onze keukenis geopend van 10.30 tot 22.30 uur. Moeke Spijkstra is in overlegbeschikbaar voor groepen

 
Moeke Spijkstra - Blaricum

Een café met een ziel

Een goed café ademt de ziel van een gemeenschap. Er wordt gedronken, gepraat, gelachen, genoten. Er worden geheimen en verdriet gedeeld en er worden vriendschappen voor het leven gesloten. De sfeer weerspiegelt de cultuur en de historie van het dorp; mensen voelen zich er thuis. Moeke Spijkstra is zo’n plek, met een historie van maar meer dan 100 jaar.

© 2022 Moeke Spijkstra is onderdeel van PRL Horeca Groep

Design & Maintenance Bohlding.nl